ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Οι φαρμακοποιοί βάζουν τέλος στις διημερεύσεις από τις 4 Μαΐου

Τέλος στις διημερεύσεις των φαρμακείων, από την Τετάρτη 4 Μαΐου θέτει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αφορμή το ανεξέλεγκτο ωράριο που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και έχει κουράσει τον κλάδο.

Και όπως όλα δείχνουν, την πολιτική αυτή- η οποία επικυρώθηκε και κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ πριν 15 ημέρες- θα ακολουθήσουν όλοι σχεδόν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας.



Να σημειωθεί, ότι η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των 180 αντιπροσώπων και των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας.

Στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έχει αναρτηθεί στο site του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (www.pfs.gr), διευκρινίζεται ότι η απόφαση δεν αφορά τις διανυκτερεύσεις.

Όπως έχουν τονίσει πολλές φορές μέλη του Συλλόγου, το ανεξέλεγκτο ωράριο των φαρμακείων που δημιούργησε το διευρυμένο καθεστώς, έχει ως αποτέλεσμα να κυριαρχήσει σύγχυση στα φαρμακεία, και αυτός που ζημιώνεται τελικά είναι ο ίδιος ο πολίτης ο οποίος δεν μπορεί να βρει ανοιχτό φαρμακείο την ώρα που το ζητά. Ο ΠΦΣ ζητά ωράριο συγκεκριμένο, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τον πολίτη και δεν θα εξαντλεί τους φαρμακοποιούς.

Να θυμίσουμε, ότι και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας πριν μερικές ημέρες σε ερώτηση της βουλευτού κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου. παραδέχθηκε ευθέως, ότι το διευρυμένο ωράριο, κάθε άλλο παρά βοήθησε τους πολίτες αλλά και τους ίδιους τους φαρμακοποιούς, σημειώνοντας, ότι Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τον λόγο αυτό, ετοιμάζεται να αναθεωρήσει την νομοθεσία.

Εν τω μεταξύ, την ανάγκη υιοθέτησης Σχεδίου Κοινωνικής Φαρμακευτικής Πολιτικής, έχει ζητήσει επιτακτικά ο ΠΦΣ.


Πηγή: onmed