ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Η νέα εγκύκλιος για τη real time παρακολούθηση των πωλήσεων φαρμάκων

Επισημοποίησε ο ΕΟΦ, με την έκδοση νέας σχετικής εγκυκλίου, την έναρξης της λειτουργίας της νέας διαδικτυακής εφαρμογής, που θα επιτρέψει την παρακολούθηση των στοιχείων πωλήσεων των φαρμακευτικών προϊόντων σε πραγµατικό χρόνο (real time) και για την ακρίβεια, σε μηνιαία βάση.

Η ημερομηνία έναρξης του νέου τρόπου ελέγχου των πωλήσεων έχει οριστεί η 9η Μαΐου, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν στις αρχές Απριλίου οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και ο ΕΟΦ, ο οποιος αρχικά είχε δώσει μόλις μερικές ημέρες προθεσμία στις εταιρίες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.


Ειδικότερα, από τις 9 Μαΐου, όλες οι εταιρείες που εκδίδουν τιμολόγια πώλησης φαρμακευτικών προϊόντων για ανθρώπινη χρήση οφείλουν να δηλώνουν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής συγκεκριμένα στοιχεία. Στην εγκύκλιο, που επισυνάπτεται, περιγράφονται οι διαδικασίες για την αποστολή των στοιχείων πωλήσεων, τα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται από όλες τις εταιρείες που δηλώνουν στοιχεία πωλήσεων στον ΕΟΦ, το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.

Τα στοιχεία πωλήσεων από την αρχή του έτους έως και την 8η Μαΐου θα πρέπει να αναφορτωθούν με τη χρήση της νέας εφαρμογής έως και την 20η Μαΐου.

ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ


Πηγή : virus