ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΠΥΥ: Από τα χαρτόκουτα στη ψηφιακή εποχή

Προσπάθεια να συγχρονιστεί με τη ψηφιακή εποχή επιχειρεί ο ΕΟΠΥΥ και να απαλλαγεί από το χαρτομάνι που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις και ταλαιπωρεί υπαλλήλους παρόχους και ασφαλισμένους. Ήδη έχει μαζέψει και ψηφιοποιήσει 100.000 σελίδες παραστατικών που ήταν στοιβαγμένες σε κούτες. 5 φορτηγά χρειάστηκαν για να μεταφέρουν τους 20 τόνους χαρτιού που βρίσκονταν από το 2012 στο κεντρικό κτίριο του Πειραιά και απειλούσαν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. 


Στο κτίριο διαλογής και επεξεργασίας του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη με εντολή του διοικητή του Οργανισμού κου Μπερσίμη, θα συλλέγονται πλέον όλα τα παραστατικά των δαπανών και εκεί θα ταξινομούνται ανά κατηγορία παρόχου προκειμένου να ψηφιοποιηθούν και να αποθηκευθούν ηλεκτρονικά.

Εξειδικευμένοι υπάλληλοι θα διενεργούν δειγματοληπτικούς ελέγχους χρησιμοποιώντας ειδικό προηγμένο λογισμικό το οποίο θα βρίσκει τα παράτυπα παραστατικά οπότε και θα επεκτείνεται ο έλεγχος. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνονται στο 5% του συνόλου των παραπεμπτικών του κάθε παρόχου, αριθμός επαρκής βάσει της στατιστικής και εάν εντοπιστούν παρατυπίες, η οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση θα αφαιρείται από το σύνολο των οφειλών που ζητά να λάβει ο κάθε πάροχος.


Πηγή : healthview