ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αποπέμπεται ο Αθ.Γιαννόπουλος από το ΚΕΕΛΠΝΟ - Στη θέση του ο Θ.Ρόζενμπεργκ

Στην αντικατάσταση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλου από τον αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ προχώρησε το βράδυ της Μ.Πέμπτης το υπουργείο Υγείας. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Γιαννόπουλου και για προκλητική άρνηση να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου που ζήτησε παραιτήσεις.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη με τον Αθ.Γιαννόπουλο για τον θέμα του διορισμού γιατρών σε ΜΕΘ.


Ο Αθ.Γιαννόπουλος, σε συνεντεύξεις που έδωσε στο Mega και το ΣΚΑΙ το πρωί της Μ.Πέμπτης, δήλωσε ότι έχουν γίνει παρανομίες από την πλευρά του υπουργείου σχετικά με τους φακέλους των υποψηφίων για τις ΜΕΘ.

Στη συνέχεια, ο Παύλος Πολάκης ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, για να εισπράξει την άρνηση του κ. Γιαννόπουλου.

Εν συνεχεία, ο αναπληρωτής υπουργός, με μήνυμά του στο Facebook, προανήγγειλε πως αν τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν παραιτηθούν, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην παύση τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας αναφέρεται: «Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων 'Γιατρών του Κόσμου', ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 'Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας'».


Πηγή : in