ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έρχονται οι νέες τιμές στα φάρμακα! Όλες οι λεπτομέρειες

Τις νέες τιμές στα φάρμακα αναμένεται να δημοσιοποιήσει σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόκειται για ανατιμολόγηση όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά και θα περιλαμβάνουν μειώσεις, ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια από την φαρμακευτική δαπάνη.

Η ανατιμολόγηση των φαρμάκων θα περιλαμβάνει όλες τις ρυθμίσεις που είχαν περιγραφεί στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 19 Απριλίου.


Μεταξύ αυτών η υπουργική απόφαση περιλαμβάνει και «κόφτες» στη μείωση τιμών των γενοσήμων φαρμάκων, ώστε να προστατευθούν όσο είναι δυνατόν ελληνικά φάρμακα με χαμηλές τιμές.

Στο πλαίσιο αυτό οι μειώσεις τιμών των γενοσήμων δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερες από 15% κατά την ανατιμολόγηση επί της χονδρικής τιμής.

Πάντως μετά τη δημοσιοποίηση των νέων προτεινόμενων τιμών από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων που αναμένεται Μ.Τετάρτη, στις 6 Μαΐου θα ξεκινήσει η πενθήμερη διαβούλευση στον Οργανισμό με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Στο διάστημα αυτό οι φαρμακοβιομηχανίες θα μπορούν να υποβάλουν τις ενστάσεις τους για τυχόν διαφωνίες στις τιμές των φαρμάκων που θα προταθούν από τον ΕΟΦ.


Πηγή : healthreport