ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατάργηση του κλάδου μονοσυνταξιούχων - Στο κενό τα χρήματα των υγειονομικών

Συγκλονιστική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι η Κυβέρνηση προχωρεί σε μια απίστευτη και ξαφνική μονομερή ενέργεια εναντίον των ασφαλισμένων του ΤΣΑΥ, χωρίς προειδοποίηση, χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι υγειονομικοί.
Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση καταργεί τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων του ΤΣΑΥ.
Δείτε τη διάταξη  του άρθρου 94, παράγραφος 5 και διαβάστε τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τους συναδέλφους του κλάδου:

Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

Α) Ο κλάδος μονοσυνταξιούχων κλείνει αναδρομικά απο 1.1.2016 και σταματούν οι εισφορές σε αυτόν από την ίδια ημερομηνία.
Β) Μετατρέπεται σε ένα ταμείο που δεν θα έχει έσοδα πλέον
Γ) Η αναδιανομή στους δικαιούχους υγειονομικούς που επί χρόνια πλήρωναν θα γίνει με μια αναλογιστική μελέτη η οποία ΔΕΝ υπάρχει, αλλά ΘΑ συνταχθεί και κανείς δεν ξέρει ούτε το πόρισμά της, όυτε με ποιον τρόπο τα χρήματα αυτά θα μοιραστούν πίσω στους δικαιούχους και ΑΝ θα γίνει κάτι τέτοιο.
Δ) Η προσάυξηση της σύνταξης των δικαιούχων κατά 25% που υφίσταται ως σήμερα δε θα ισχύει πλέον και είναι άγνωστο σε τί επίπεδα θα κινηθεί, όπως επίσης άγνωστο είναι για πόσο καιρό θα συνεχίσει να υπάρχει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αποδεικνύεται πως η Κυβέρνηση ενοχλούνταν από την ύπαρξη ενός τέτοιου κεφαλαίου, διαφορετικά δεν εξηγείται ο λόγος για τον οποίον δεν πρέπει να παραμείνει ως έχει, αφού σε αυτό πιστώνονταν περισσότερα χρήματα από όσα διανέμονταν και είχε πάντα θετικό πρόσημο.
Ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζεται κάτι τέτοιο, μονομερής και απροειδοποίητα, παραπέμπει σε καθεστωτικές αποφάσεις ληστρικού τύπου και αμφιβόλου νομιμότητας. 

Pharma Team