ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πράσινο φως στο "Παράλληλο πρόγραμμα" του υπουργείου Υγείας από τη τρόικα

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, λίστα χειρουργείων στο ΕΣΥ και γενικότερα θέματα λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας, περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για το παράλληλο πρόγραμμα, όσον αφορά στις ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας. 

Το σχέδιο νόμου έχει πάρει το «πράσινο φως» από την τρόικα σε ότι αφορά την Υγεία και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η ψήφισή εκτιμάται ότι θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. 


Πιο αναλυτικά, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευπαθών ομάδων ανεξαρτήτως του νομικού τους καθεστώτος. Η πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας θα γίνεται βάσει του ΑΜΚΑ όπως και η νοσηλευτική, διαγνωστική και φαρμακευτική κάλυψή τους. Για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά, εξετάζεται η χορήγηση ειδικών βεβαιώσεων ή προσωρινού ΑΜΚΑ.

Επίσης καθιερώνεται λίστα χειρουργείου. Η ημερομηνία επέμβασης θα γίνεται άμεσα γνωστή στον ασθενή και θα καθορίζεται με βάση ιατρική τεκμηρίωση, αξιολόγηση της νόσου και του επείγοντος ή όχι του περιστατικού.


Πηγή : healthview