ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Μέχρι τη Δευτέρα οι συζητήσεις για τις τιμές φαρμάκων

Μεταβατική περίοδο 45 ημερών για το στοκ τους ζητούν οι φαρμακοποιοί.

Μαραθώνια προβλέπεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, που πραγματοποιείται για δεύτερη ημέρα σήμερα, όμως δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και την ερχόμενη Δευτέρα.

Η βροχή ενστάσεων για τις τιμές που έχει προτείνει ο ΕΟΦ και οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις πέφτουν χαμηλότερα από τον μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης, απαιτεί τελικά περισσότερο χρόνο απ΄ ότι είχε αρχικά προβλεφθεί.


Το ενδεχόμενο της συνέχισης της συνεδρίασης την ερχόμενη Δευτέρα, φαίνεται πολύ πιθανό και για το λόγο αυτό, από χθες το απόγευμα, δόθηκε η δυνατότητα στις εταιρίες που δεν παραστάθηκαν την πρώτη μέρα της συνεδρίασης, να δώσουν απαντήσεις επί των ενστάσεων που έχουν υποβάλει, την Δευτέρα το πρωί.


Μεταβατικό διάστημα

Στο μεταξύ, καθώς η συζήτηση αφορά μειώσεις τιμών, φαρμακεία και φαρμακαποθήκες αντιμετωπίζουν προβλήματα απομείωσης του κεφαλαίου τους, με αποτέλεσμα να ζητηθεί χθες από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τον αντιπρόεδρο Ανδρέα Σοφιανόπουλο, πρόβλεψη για παράταση της διάθεσης των αποθεμάτων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΦΣ ζήτησε με σχετική του ανακοίνωση "στην προσεχή ανατιμολόγηση να ληφθεί υπόψη η αναγκαιότητα παράτασης διάθεσης αποθεμάτων μεταβατικής περιόδου τουλάχιστον 45 ημερών για τα φαρμακεία και τουλάχιστον 20 ημερών για τις φαρμακαποθήκες, προκειμένου να διαθέσουν τα αποθέματά τους χωρίς να υποστούν ζημίες".

Πηγή : healthmag