ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Επιτροπής Τιμών φαρμάκων - Παράταση διάθεσης αποθεμάτων ζητά ο ΠΦΣ

Συνεδριάζει και σήμερα (για δεύτερη ημέρα) η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιάννη Φίλο, με στόχο τα μέλη της να καταφέρουν να εκδώσουν το περιβόητο δελτίο τιμών που εκκρεμεί εδώ και καιρό. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το δελτίο τιμών θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ όλες αυτές τις ημέρες, ακόμη και το σαββατοκύριακο, τα μέλη της Επιτροπής θα συνεδριάζουν εντατικά. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η γενική ανακοστολόγηση θα μετατεθεί για λίγο αργότερα, ίσως στις αρχές του 2016.


Η Επιτροπή εξετάζει συνολικά τα 9.422 φάρμακα, 280 νέα γενόσημα, υβριδικά σκευάσματα, ενώ υπό εξέταση είναι και 270 με 280 παλιά φάρμακα στα οποία έχουν υποβάλει οι εταιρείες ενστάσεις. Στόχος των μελών της Επιτροπής είναι να εξετασθούν ενδελεχώς όλες οι ενστάσεις αλλά και τα λάθη που υπάρχουν σε πολλά φάρμακα.

Εν τω μεταξύ, παράταση της διάθεσης αποθεμάτων ζητά από το υπουργείο Υγείας ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επιστολή του προς την Επιτροπή Τιμών.

Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, «στην προσεχή ανατιμολόγηση να ληφθεί υπόψη η αναγκαιότητα παράτασης διάθεσης αποθεμάτων μεταβατικής περιόδου τουλάχιστον 45 ημερών για τα φαρμακεία και τουλάχιστον 20 ημερών για τις φαρμακαποθήκες, προκειμένου να διαθέσουν τα αποθέματά τους χωρίς να υποστούν ζημίες».


Πηγή: onmed