ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ελλάδα – Ιράν: Ανεκμετάλλευτες οικονομικές ευκαιρίες και στο Φάρμακο…

Το αντίβαρο στη δυσμενή ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα, με διεξόδους σε άλλες αγορές φαίνεται πως αναζητούνται για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Ακόμη και αν αυτοί οι δρόμοι οδηγούν στο Ιράν.

Έντονη, είναι λοιπόν, η παρουσία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην ελληνικής αποστολής που επισκέπτεται την Τεχεράνη, με επικεφαλής τον Υπουργό Εξωτερικό.


Το συνεχές και όλο και μεγαλύτερο ψαλίδισμα τιμών στα φαρμακευτικά προϊόντα, τα claw back και τα rebate φαίνεται να ρίχνουν περισσότερο “καύσιμο” στην εξωστρέφεια που επιδιώκουν οι εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες τα τελευταία χρόνια.

Τώρα, τις οδηγεί στην Τεχεράνη.

Στην πρωτεύουσα του Ιράν θα διεξαχθεί σεμινάριο με τίτλο «Ιράν- Ελλάδα, Ανεκμετάλλευτες Ευκαιρίες, στη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου , με στόχο την εξερεύνηση νέων οικονομικών ευκαιριών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς θα ηγηθεί μιας αποστολής υψηλόβαθμων στελεχών που θα αποτελείται από στελέχη της αγοράς ενέργειας, υγείας, της βιομηχανίας, του τουρισμού, των τραπεζών, της ναυτιλίας και της τεχνολογίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ISNA.

Περίπου 40 επιχειρηματίες διαφόρων πεδίων θα διερευνήσουν κατά πόσο η ιρανική αγορά προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Μεταξύ των επιχειρηματιών φέρεται να είναι εκπρόσωποι αρκετών φαρμακευτικών επιχειρήσεων, όπως της ELPEN, της DEMO και της VIANEX.

Οι δύο χώρες έχουν ανακοινώσει τη σύσταση ελληνοιρανικού επιμελητηρίου, με στόχο την αύξηση του διμερούς εμπορίου στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε περίοδο τριών ετών.

Πηγή : virus