ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΝΔ: Απαντήστε στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας που αγωνιούν και βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να πάνε χαμένοι

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Κέλλας, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη αναστάτωση και αβεβαιότητα επικρατεί στην τάξη των χιλιάδων φαρμακοποιών της χώρας, φοβούμενοι δικαίως και ευλόγως για το μέλλον των επιχειρήσεών τους.

Υπάρχει έντονη ανησυχία πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει το πλήρες άνοιγμα των φαρμακείων ως προς το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως έχει “μυστικά” συμφωνηθεί  στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου να δοθεί η δυνατότητα σε “οποιονδήποτε” να ανοίγει φαρμακεία, χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με την ιδιότητα του επιστήμονα φαρμακοποιού.


Ισχύουν τα σενάρια αυτά κύριοι της κυβέρνησης;

Απαντήστε στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας που αγωνιούν και βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να πάνε χαμένοι.

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες απαιτήσεις των δανειστών είχαν απορριφθεί κατά τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η θέση αυτή είχε γίνει αποδεκτή από τους δανειστές.

Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει την εφαρμογή στη χώρα μας του “γερμανικού μοντέλου” άδειας και λειτουργίας φαρμακείων. Τώρα, που έχετε φτάσει από τους “μερκελιστές και γερμανοτσολιάδες”, στη δημόσια παραδοχή και θαυμασμό του “γερμανικού μοντέλου” για την πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι ευκολότερο για την κυβέρνηση να ακολουθήσει το “γερμανικό μοντέλο” και για τα θέματα των φαρμακείων, υιοθετώντας την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.

Αναμένουμε την δημόσια πρότασή σας».