ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: Δελτιο τύπου για σειρά συναντήσεων


Αθήνα 7 Ιουλίου2015

Δελτίο Τύπου

Σειρά πρωτοβουλιών για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας  της διακίνησης φαρμάκου στην αγορά αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος  σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς.
Αύριο  Τετάρτη 8 Ιουλίου έχει προγραμματισθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ.  Δημήτρη Κοντό προκειμένου να εξεταστεί το θέμα τ ων πληρωμών των φαρμακείων.
Αμέσως μετά  το προεδρείο του ΠΦΣ, θα συναντηθεί  με την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών κ. Νάντια  Βαλαβάνη , ενώ  έχει ζητήσει συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό
οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα.

« Η συστράτευση όλων των θεσμικών οργάνων  διακίνησης του φαρμάκου στην αγορά, είναι απαραίτητη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος  Λουράντος.
«Μέχρι σήμερα χάρη στις  προσπάθειες της βιομηχανίας  των φαρμακαποθηκών και των φαρμακοποιών , αλλά και του κόσμου που ανταποκρίθηκε ψύχραιμα στις κρίσιμες  αυτές ώρες, η αγορά λειτούργησε ομαλά.  Οι προσπάθειες όλων μας επικεντρώνονται  στο να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση»  συμπλήρωσε ο κ. Λουράντος

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο Π.Φ.Σ. έχει αποστείλει πρόσκληση  προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, τον  Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων , τον ΕΟΠΥΥ , τον ΕΟΦ και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πραγματοποίηση σύσκεψης  την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 2 το μεσημέρι , στα γραφεία του ΠΦΣ  .


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ