ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κουρουμπλής για Φάρμακα: Οι εταιρείες ξέρουν τις υποχρεώσεις τους στο ελληνικό κράτος!

Τη διαβεβαίωση του ότι θα έχουμε φάρμακα τη δύσκολη περίοδο που ακολουθεί και μετά το δημοψήφισμα, έδωσε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας Π.Κουρουμπλής.

Ο κ.Κουρουμπλής υπογράμμισε για άλλη μια φορά πως υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά καθότι έχει λάβει και τις σχετικές δεσμεύσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες όπως σημείωσε δεσμεύονται και από τους σχετικούς νόμους.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega μετά το δημοψήφισμα: «Βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φαρμακευτικές εταιρείεςπρέπει να έχουν στοκ 90 ημερών.
Έχει γίνει συνάντηση με τις εταιρείες και ξεκαθαρίστηκε ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους απέναντι στο ελληνικό κράτος.

Να σημειωθεί πάντως πως οι φαρμακευτικές εταιρείες, ελληνικές και ξένες, αναμένουν τις εξελίξεις των επόμενων ημερών για να σχεδιάσουν την πολιτική τους, ενώ οι επίσημοι φορείς τους ΣΦΕΕ και ΠΕΦ έχουν διαβεβαιώσει πως οι Έλληνες ασθενείς δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με τις θεραπείες τους.

Παρ αυτά πολλοί ασθενείς ανησυχούν και σπεύδουν στα φαρμακεία να προμηθευτούν περισσότερα σκευάσματα από αυτά που χρειάζονται, με συνέπεια να δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην αγορά, σε συνδυασμό μάλιστα με κάποιες φαρμακαποθήκες οι οποίες προμηθεύουν τα φαρμακεία με περιορισμένο αριθμό φαρμάκων λόγω των τραγικών δυσκολιών που υπάρχουν στην τραπεζική αγορά.