ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Την στήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Η οικοδόμηση ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και το αίτημα της Ελλάδας για στήριξη της ΠΑΥ όσον αφορά στην αύξηση των δαπανών υγείας στην Ελλάδα και την απαίτηση των δανειστών να απελευθερωθεί η πώληση των ΜΥΣΥΦΑ, ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο υπουργός Υγείας ζήτησε επίσης τη στήριξη της ΠΟΥ στην πρόταση που θα υποβάλλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στελέχωση του συστήματος υγείας με 10.000 απόφοιτους των επαγγελμάτων υγείας (νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων, κ.ά.).
της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε στη Γενεύη με τη διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου της ΠΟΥ στην Ευρώπη κα S. Jakab συνοδευόμενος από το Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας, Πρέσβη κ. Αλέξη Αλεξανδρή, το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζο και το συνεργάτη του υπουργού σε θέματα Διεθνών Σχέσεων κ. Πάνο Στενό.

Ο ΠΟΥ εξέφρασε κατανόηση και υποσχέθηκε τη συμπαράστασή του στο φλέγον ζήτημα των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τονίζοντας την πανευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος.

Υπήρξε συμφωνία στην προώθηση του σχεδίου 100 σημείων για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας στην Ελλάδα που επεξεργάζεται από κοινού το υπουργείο με την αντιπροσωπεία της Οργάνωσης. Τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση της επικοινωνίας μέσω αλληλογραφίας και η ανταλλαγή επισκέψεων σε υψηλό τεχνικό και πολιτικό επίπεδο.

Πηγή: iatropedia.gr