ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Eπιστολή ΦΣ Ημαθίας προς τον ΠΦΣ



Βέροια, 27/3/2015 
                                                                             Αρ Πρωτ.: 77 


Ο Φ.Σ. Ημαθίας εν όψη της γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ και της επικείμενης κατάθεσης νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το φάρμακο και την λειτουργία των φαρμακείων, εγκρίνει την πρόταση του ΠΦΣ για την άμεση κατάργηση των νόμων
Λοβέρδου - Γεωργιάδη και άλλων μνημονιακών διατάξεων που απορρύθμισαν την λειτουργία των φαρμακείων και γενικότερα την αγορά του φαρμάκου σε βάρος των ασθενών και των μικρομεσαίων φαρμακείων της γειτονιάς και της περιφέρειας.


Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην κατάργηση των διατάξεων που επιτρέπουν την κατοχή πολλαπλών αδειών δίνοντας την δυνατότητα δημιουργίας αλυσίδων (καρτέλ) και μονοπωλιακών καταστάσεων.



Όπως επίσης την επιστροφή στην κανονικότητα του ωραρίου στις 40 ώρες πενθήμερης εργάσιμης εβδομάδας (ως βάση) και της ρύθμισης των εφημεριών και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής από τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο και την έγκριση της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας.


Συμφωνούμε επίσης με το σύνολο των θέσεων που διατύπωσε τελευταία το Δ.Σ του ΠΦΣ και καλείται να εγκρίνει η Γ.Σ και καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό να τηρήσουν τις μέχρι τώρα εξαγγελίες τους.


Ο Πρόεδρος                                       Ο Γ.Γραμματέας 


Κίμων Παράσχου                                Αργύριος Φουκαλάς