ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Eπιστολή ΦΣ Αιτωλοακαρνανίας προς τον Υπουργό Υγείας


 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
                                                                                                                αρ. Πρωτ. 2188 Ι.Π. Μεσολογγίου 26/03/2015

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Υγείας,
    Τα τελευταία  χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας προσπάθειας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις πλήρους απορρύθμισης του επαγγέλματός μας, με σκοπό την εξυπηρέτηση και μόνο, συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου. 

Αιχμή του δόρατος αυτής της απορρύθμισης αποτέλεσε , το ξεχείλωμα στην αρχή, (νόμος Λοβέρδου), και η πλήρη κατάργηση του ωραρίου στη συνέχεια, (νόμος Γεωργιάδη).
Αφού λοιπόν  με αυτό τον τρόπο επέτρεψαν το κανιβαλισμό των μικρών μονοπρόσωπων φαρμακείων, προχώρησαν στο δεύτερο και  αποφασιστικότερο βήμα για τη δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων, που είναι και ο στόχος, με τη νομοθέτηση της κατοχής περισσοτέρων της μία άδειας ίδρυσης από  έναν φαρμακοποιό.
Το τελευταίο βήμα για την πλήρη εξαθλίωση των μικρών και μεσαίων φαρμακείων ήταν η συνέχιση απομύζησης της ύλης τους, μετά των συμπληρωμάτων διατροφής και των ΜΗΣΥΦΑ. Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη αφού τους πρόλαβε το αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιανουαρίου.

    Τα 3 αυτά χρόνια τα ψηφίσματα των γενικών συνελεύσεων του συλλόγου μας είχαν τις εξής σταθερές.


1.       Τη διατήρηση του ωραρίου των 40 ωρών  πενθήμερης εβδομαδιαίας λειτουργίας με τήρηση εφημεριών που θα καθορίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας  από τους συλλόγους και θα εγκρίνονται από τη περιφέρεια που ανήκει ο σύλλογος. 
2.       Αποκλειστικά μία (1) άδεια ανά φαρμακοποιό.
3.       ΜΗΣΥΦΑ αποκλειστικά στα φαρμακεία.
4.       Επιστροφή των συμπληρωμάτων διατροφής αποκλειστικά στο φυσικό τους χώρο, το φαρμακείο.

   Όπως γίνετε λοιπόν εύκολα κατανοητό συντασσόμαστε με τις θέσεις του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. όπως αυτές προσφάτως διατυπώθηκαν, και σας καλούμε να αντισταθείτε στα μνημονιακά παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. να σταματήσετε της μονοπωλιακές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί κάνοντας πράξη τις κυβερνητικές εξαγγελίες αλλά και προσωπικές σας δεσμεύσεις.   

  Τέλος θα θέλαμε να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους, ότι οποιαδήποτε περεταίρω προσπάθεια απορρύθμισης ή συνέχιση των μνημονικών πολιτικών θα μας βρουν αντιμέτωπους και σε θέση μάχης.

  με τιμή,
για το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας,


                            Ο Πρόεδρος                                                     ο Γραμματέας
                        Πέτρος Πετρόπουλος                                          Γεώργιος Μπίνας