ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Χωρίς «φρέσκα» μετρητά έως τον Ιούνιο Ο ΕΟΠΥΥ! Γιατί δε θα αυξηθεί η χρηματοδότηση

Μπορεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υποσχόταν πως θα αυξήσει τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου φορέα Υγείας της χώρας, φαίνεται όμως πως υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο…

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου πως λεφτά…δεν υπάρχουν έως ότου τουλάχιστον αποσαφηνιστεί η «υπόθεση δανειοδότηση» και οριστικοποιηθεί η όποια συμφωνία με τους δανειστές.

Μέχρι τότε ο ΕΟΠΥΥ, άρα και οι πάροχοί του, θα πρέπει να τη …βγάλουν με τα υπάρχοντα χρήματα τα οποία βεβαίως είναι λιγοστά καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη λύση με το θέμα της απ ευθείας χρηματοδότησης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Να σημειωθεί πως ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δηλώσει πως με ειδική ρύθμιση που θα προωθούνταν, οι κρατήσεις που γίνονται για τον κλάδο Υγείας στα ασφαλιστικά Ταμεία, θα περνούσε απ ευθείας στον ΕΟΠΥΥ ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Βέβαια κάτι τέτοιο δε φαίνεται να μπορεί να γίνει προς ώρας, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές –εάν δε δοθεί η επόμενη δόση από τους δανειστές. Μέχρι τότε είναι επίσης άγνωστο εάν θα υπάρχουν μετρητά για τις συντάξεις. Και βεβαίως η συνήθης τακτική είναι να δίνονται τα χρήματα του κλάδου υγείας για τις συντάξεις, χρήματα που προορίζονται για τον ΕΟΠΥΥ και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των 10 εκατ. ασφαλισμένων του.

Κάτι που είχαν καταγγείλει όλοι οι πρόεδροι του φορέα ειδικά όταν πιέζονταν από τους ιδιωτικούς παρόχους, γιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κ.α. να καταβάλουν τα οφειλόμενα.
Πηγές του HealthReport.gr σημείωναν πως η λύση που αναγκαστικά θα δοθεί τώρα ώστε να μπορούν να καλυφθούν όλες οι υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους, δεδομένης και της δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι να γίνει ανακατανομή των κονδυλίων από …κωδικό σε κωδικό.

Πηγή: Healthreport