ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Εντολή για εκτέλεση των αποφάσεων επιβολής κυρώσεων σε φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακεία.

Σε «συμμάζεμα» των Επιτροπών Υγείας προχωράει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, που παράλληλα έδωσε εντολή για εκτέλεση των αποφάσεων επιβολής κυρώσεων σε φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακεία.

Μέλη των Επιτροπών που μοιάζουν να έχουν «ριζώσει» στις θέσεις τους, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και για 10 χρόνια, βάζει στο στόχαστρο ο Υπουργός Υγείας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε, από τον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση όλων των μελών των Επιτροπών που έχουν θητεύσει για περισσότερο από ένα έτος.

Την ίδια ώρα, με εντολή Υπουργού ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Φαρμάκων και Φαρμακείων να ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακεία για παραβιάσεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας, υποθέσεις που «λιμνάζουν» τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών είναι και χρηματικά πρόστιμα, τα οποία δεν έχουν ακόμα εισπραχθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των υποθέσεων ανέρχεται σε 430.

Πηγή: Virus