ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δεν έχει ξαναγίνει...

Αυτά που έγιναν στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ δεν έχουν ξαναγίνει...
Δε γίνονται ούτε στις συνεδριάσεις μαθητικών συμβουλίων. Σε κάθε περίπτωση δεν αρμόζουν στο επίπεδο που πρέπει να έχει ένα δευτεροβάθμιο όργανο επιστημονικού συλλόγου. 

Η συζήτηση στο ΔΣ αφορούσε την ΕΤΕΣΤΑ και συγκεκριμένα την έγκριση ή μη των αποφάσεων και πρωτοβουλιών που έλαβε το ΔΣ της ΕΤΕΣΤΑ Α.Ε. στη διάρκεια των μηνών από τη λήξη της θητείας του προηγούμενου ΔΣ μέχρι σήμερα. Η ΕΤΕΣΤΑ Α.Ε. είναι ανώμυμη εταιρία, μονομετόχική, με μοναδικό μέτοχο τον ΠΦΣ και αντικείμενο τη συγκέντρωση, επεξεργασία και αξιοποίηση των δεδομένων των πωλήσεων από τα φαρμακεία. 

Η χθεσινή λοιπόν συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ που ήταν η τρίτη ή τέταρτη με το ίδιο θέμα κατέληξε κάποια στιγμή σε ψηφοφορία. Το ερώτημα της ψηφοφορίας, όπως το διατύπωσε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Δασκαλόπουλος -πρόεδρος του ΦΣ Φθοιώτιδας και μέλος του ΔΣ- ήταν εάν εγκρίνονται ή όχι οι αποφάσεις του ΔΣ της Ανώνυμης Εταιρίας (το οποίο αποτελείται από τους κ.κ. Κούβαρη, Μακρυγιάννη και Καραγεωργίου). 

Στην ψηφοφορία υπέρ της έγκρισης ψήφισαν οι κ.κ. Δαγρές, Θεοδοσιάδης, Ζήκας, Κούβαρης, Παπαθανάσης, Ανθόπουλος και Μακρυγιάννης (7 ψήφοι).
Κατά της έγκρισης ψήφισαν οι κ.κ. Λουράντος, Βαλτάς, Παπαδόπουλος και Σοφιανόπουλος (4 ψήφοι).
Λευκό ψήφισαν οι κ.κ. Δασκαλόπουλος, Χαλιγιάννης (2 ψήφοι).
Απουσίαζαν οι κ.κ. Τσικανδιλάκης και Καβαλάρης.

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία και κάποια μέλη του ΔΣ έφυγαν, κάποια άλλα μέλη ήταν στο ασανσέρ ή στις σκάλες, ο κ. Λουράντος άλλαξε άποψη.
Κάλεσε ξανά στην άιθουσα όσα μέλη του ΔΣ είχαν απομείνει και ανακοίνωσε ότι αλλάζει την ψήφο του ψηφίζοντας αυτή τη φορά θετικά, καλώντας παράλληλα και τον κ. Χαλιγιάννη που ήταν έξω από την αίθουσα να μπει σ΄αυτήν και να ξαναψηφίσει, οπότε και η δική του ψήφος από λευκή έγινε θετική. 

Τότε όμως διαπίστωσε ότι το σύστημα μαγνητοφώνησης πρακτικών της συνεδρίασης είχε κλείσει, αφού η συνεδρίαση είχε τελειώσει, οπότε επιστρατεύθηκε ένα ασύρματο μικρόφωνο ώστε ο κ. Λουράντος να διατυπώσει εξ΄αρχής και να μαγνητοφωνηθεί η αλλαγή της ψήφου του και της ψήφου του κ. Χαλιγιάννη. 

Αυτά βέβαια είναι αστεία πράγματα. Όταν η ψηφοφορία τελειώνει, δε γυρίζει πίσω. 
Όταν η συνεδρίαση τελειώνει και τα μέλη του ΔΣ φεύγουν, δεν επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία για δύο μέλη του ΔΣ.

Το συμπέρασμα είναι ένα και αφορά την ουσία του θέματος. Μ΄αυτά και μ΄αυτά υποσκάπτεται και το παρόν και το μέλλον της ΕΤΕΣΤΑ Α.Ε. για τους σκοπούς και την αναγκαιότητα της οποίας οι συντριπτικά περισσότεροι και μέσα και έξω από το ΔΣ συμφωνούν. 

Αν υπάρχουν σημεία που πρέπει να βελτιωθούν ας βελτιωθούν. Αν κάτι μπορούσε να γίνει καλύτερα και δεν έγινε ας υποδειχθεί και να διορθωθεί. Αλλά η de facto υπονόμευση ενός έργου που επαινείται δεν είναι ό,τι καλύτερο. 

Αναρωτιόμαστε με τι εντυπώσεις αποχώρησαν από τον ΠΦΣ αρκετοί συνάδελφοι, εκτός ΔΣ, που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση. 

Η συντακτική ομάδα του Pharma Team