ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

IMS: Ανάπτυξη 30% στη φαρμακευτική αγορά διεθνώς

Στο 1,3 τρισ. δολάρια αναμένεται να φτάσει η φαρμακευτική δαπάνη διεθώς ως το 2018, αυξημένη κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα του 2013, εμφανίζοντας ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 4-7%, έναντι 5,2% την περασμένη πενταετία.
 
Οι ρυθμοί αυτοί, σύμφωνα με νέα μελέτη της εταιρίας μελετών IMS Health για την παγκόσμια αγορά, αποδίδονται στα νέα εξειδικευμένα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν, μειώνοντας τις απώλειες από τις λήξεις πατεντών.
Ως το τέλος της χρονιάς, η διεθνής αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης εκτιμάται στα 70 δισ. δοάρια., έναντι 40 δισ. δολαρίων το 2013.
Καίριο ρόλο στην αύξηση της επόμενης πενταετίας αναμένεται να παίξουν οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και 21 χώρες από τις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες θα συμβάλλουν στο 50% της ανάπτυξης ως το 2018.
 
Στην Ευρώπη, αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης 4% εξαιτίας των μέτρων λιτότητας.
Την ανάπτυξη θα μετριάσουν τα rebate και οι διαπραγματεύσεις με τα συστήματα υγείας, με αποτέλεσμα όλοι οι περιορισμοί να απορροφουν το 25% της συνολικής ανάπτυξης της επόμενης πενταετίας.
Πρωταγωνιστές της ανάπτυξης θα είναι τα ογκολογικά φάρμακα, ανοσοκατασταλτικά, αντι-ιικά, τα φάρμακα των αυτοάνοσων νοσημάτων και νοσημάτων του αναπνευστικού, τα οποία θα δώσουν το 40% της ανάπτυξης.
 
Πηγή: iatronet.gr