ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές για να προμηθεύεται ναρκωτικά χάπια

Στη σύλληψη ενός 36χρονου, ο οποίος έκλεβε και πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές, προκειμένου να προμηθεύεται ναρκωτικά χάπια, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Δράμα.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη, μετά από σχετικές καταγγελίες και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν οκτώ περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιδιοκτητών φαρμακείων και τρεις περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 2-7-2014 έως 3-11-2014.
Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, ο 36χρονος είχε καταφέρει με αυτό τον τρόπο να προμηθευτεί 900 δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων, εξαπατώντας τους ιδιοκτήτες των φαρμακείων.



Κατά την διάρκεια των ερευνών, την 4-11-2014, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν τον 36χρονο, στην κατοχή του οποίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων VULBEGAL και LEXOTANIL.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
83 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων XANAX και VULBEGAL
7 κενά κουτιά των φαρμακευτικών σκευασμάτων LEXOTANIL, VULBEGAL και ΧΑΝΑΧ
1 κενή ιατρική συνταγή
1 παραποιημένη ιατρική συνταγή
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και ναρκωτικά.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.


Πηγή: newsit