ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυξήσεις ακόμη και κατά... 390% στις τιμές 700 φαρμάκων έδωσε ο Βορίδης!


Μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη μάς επεφύλασσε για την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, με την συναίνεση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρη Λιντζέρη!

Συγκεκριμένα, την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας των δημοσιογράφων ο Μάκης Βορίδης εξέδωσε το νέο, "διορθωτικό" δελτίο τιμών φαρμάκων, αποδεχόμενος απολύτως τις λαθροχειρίες τις οποίες εισηγήθηκε η επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας...


Έτσι, απευθείας αυξήσεις από 0,5% έως 390% έλαβαν οι τιμές 70 φαρμακευτικών σκευασμάτων, στις οποίες προστίθενται οι τιμές τις οποίες έλαβαν 49 δήθεν νέα πρωτότυπα και 585 δήθεν νέα γενόσημα (αντίγραφα) φαρμακευτικά σκευάσματα, για τα οποία εφαρμόσθηκε το γνωστό κόλπο:

Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν πρόκειται για νέα φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά για νέες, μικρότερες συσκευασίες παλαιότερων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Οι νέες συσκευασίες, λοιπόν, δεν έλαβαν τις νέες τιμές τους αναλογικά ως προς την μείωση του περιεχομένου των εμβαλαγίων τους, αλλά έλαβαν τους πολύ υψηλότερους μέσους όρους των λεγομένων "τριών χαμηλοτέρων τιμών της Ευρώπης"...

Συμπερασματικά, ο Μάκης Βορίδης, με την συναίνεση του Δημήτρη Λιντζέρη, προχώρησε σε μαζικές αυξήσεις στις τιμές 700 φαρμακευτικών σκευασμάτων, αυξήσεις οι οποίες, σε κάποιες περιπτώσεις, ξεπερνούν ακόμη και το... 350%!

Με τις  υγείες μας!

Πηγή: Υγεία360