ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αλήθειες που δεν ξεχνιούνται

Μόλις χθες, είδαμε και ακούσαμε την πρώτη συνέντευξη του ΠΦΣ υπό την νέα ηγεσία του.
Έκπληκτοι ακούσαμε μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο του ΠΦΣ, κ.Λουράντο να κατακεραυνώνει το υπάρχον…ωράριο των φαρμακείων! ! !
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε ότι αν δεν επιστρέψουμε στο παλιό ωράριο θα καταργήσει τις εφημερίες, υποστηρίζοντας για την ακρίβεια «πως εφόσον δεν υπάρχουν καθορισμένες ώρες λειτουργίας των φαρμακείων δεν υφίσταται λόγος να ισχύουν οι εφημερίες».
Ενδιαφέρουσα, το δίχως άλλο, διαπίστωση, που όμως καταπώς φαίνεται δεν την είχε λάβει και τόσο υπόψιν του πριν λίγα χρόνια, τότε που ο ίδιος ο κ. Λουράντος συμφώνησε με τον τότε Υπουργό Υγείας κ.Λοβέρδο να έχουμε το σημερινό ωράριο.
Αν πάμε πίσω το χρόνο στο, καθόλου μακρινό 2011, θα θυμηθούμε πως όταν ο πρώην Υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος είχε θέσει για πρώτη φορά θέμα ωραρίου φαρμακείων, είχε ζητήσει να είναι ανοικτά το Σάββατο (και μόνο το Σάββατοπερίπου 800 με 1000 φαρμακεία στα όρια του ΦΣΑ.

Δεν είχε τεθεί θέμα για καμία άλλη μέρα της εβδομάδος. Αν λοιπόν γινόταν δεκτή η αρχική πρόταση Λοβέρδου, το θέμα του ωραρίου δεν θα έπαιρνε άλλες διαστάσεις και θα σταματούσε εκεί.
Δυστυχώς όμως, η πρόταση – απαίτηση Λοβέρδου δεν εφαρμόστηκε παρά για μία εβδομάδα μόνο, δίνοντας στον Λοβέρδο το καλύτερο πάτημα για να νομοθετήσει αυτό το νομικό τερατούργημα που κατέληξε να ονομάζεται «ωράριο Λοβέρδου» και το οποίο αργότερα ήρθε να αποτελειώσει με δική του νομοθετική ρύθμιση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τις επόμενες εβδομάδες, όπου ακόμα συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις ΠΦΣ – Λοβέρδου για το ωράριο πριν πάει στην Βουλή και ενώ είχε ορισθεί η τελική συνάντηση ΠΦΣ –Λοβέρδου στο Ζάππειο στις 24/11/11ο κ. Λουράντος επικεφαλής του συμβουλίου έσπευσε τρείς ημέρες νωρίτερα στις 21/11/11 να συναντηθεί στο Υπουργείο με τον Λοβέρδο και να συμφωνήσει μαζί του στο ωράριο το οποίο σήμερα υφιστάμεθα. 
Όλα τα παραπάνω, είναι αληθινά γεγονότα και πέραν πάσης αμφισβητήσεως.
Άλλωστε υπάρχουν και ντοκουμέντα για όλα αυτά αφού τα έγραψε και ο τότε ημερήσιος τύπος, όπως για παράδειγμα το τότε άρθρο στο ΕΘΝΟΣ στις 22/11/11, με τίτλο: «Συμφωνία για το ωράριο – Συνάντηση Λοβέρδου –Φαρμακοποιών» και στο ρεπορτάζ ανέλυε τη συμφωνία μεταξύ του τότε Υπουργού Υγείας και του νυν προέδρου του ΠΦΣ , κ.Λουράντου.
Το εν λόγω άρθρο, μπορείτε να διαβάσετε εδώ : 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63561876

Εν κατακλείδι λοιπόν, ο κ.Λουράντος από την μια έτρεχε για συναντήσεις μόνος του και συμφωνούσε και από την άλλη έχτιζε αγωνιστικό προφίλ.
Ανεπανάληπτος τακτικισμός.
Κι έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε αυτό το παράδοξο, δηλαδή να απειλεί, ως πρόεδρος του ΠΦΣ πια, πως αν δεν καταργηθεί το ωράριο που εκείνος συμφώνησε να υπάρχει, θα σταματήσει τις εφημερίες.
Η ιστορία όμως έχει καταγράψει τα πάντα και η συνέχεια προβλέπεται άκρως ενδιαφέρουσα.


Η συντακτική ομάδα του Pharma Team