ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δελτίο τύπου ΠΦΣ για τις υποθέσεις διαφθοράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Μ. Βορίδη σε ερώτηση της βουλευτού  κ. Ασημίνας Σκόνδρα με θέμα «Αντιμετώπιση φαινομένων διασπάθισης δημοσίου χρήματος στην υγεία», θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:
O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση και καθήκον να ελέγχει όλους τους εμπλεκομένους παρόχους υγείας. Σε  περιπτώσεις δε όπου διαπιστώνεται πραγματικό παράπτωμα  συμφωνεί απόλυτα με τις επιβαλλόμενες ποινές όσο αυστηρές και αν είναι.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώνουμε ότι αν και αριθμητικά τα φαρμακεία έχουν δεχθεί τους περισσότερους ελέγχους, οι καταλογισμοί των πολύ υψηλών ποινών αφορούν  ένα ποσοστό μόλις 0,26% επί του συνόλου των φαρμακείων της χώρας.

Άρα λοιπόν οποιαδήποτε προσπάθεια στηλίτευσης ενός ολοκλήρου κλάδου για απειροελάχιστες περιπτώσεις, θα θεωρηθεί ότι είναι εκ του πονηρού.
Τέλος για μια ακόμη φορά ζητάμε συνάντηση με τον υπουργό υγείας  για να συζητήσουμε όλα τα σοβαρά θέματα που  αφορούν τον κλάδο και εκατομμύρια ασφαλισμένους .


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ