ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Π.Ο.Υ: Να απαγορευτεί η χρήση e-τσιγάρων σε εσωτερικούς χώρους

Την πολυαναμενόμενη έκθεσή του για το ηλεκτρονικό τσιγάρο δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος ζητά να υπάρξουν ρυθμίσεις για τα μηχανήματα και το περιεχόμενό τους, καθώς και απαγόρευση χρήσης τους σε εσωτερικό χώρο, απαγόρευση της διαφήμισής τους και πώλησής τους σε ανηλίκους.

Η Υπηρεσία Υγείας του ΟΗΕ, στην έκθεση η οποία θα συζητηθεί από τα κράτη μέλη σε συνεδρίαση που θα γίνει τον Οκτώβριο, εκφράζει την ανησυχία της αναφορικά με τη συγκέντρωση της αγοράς ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στα χέρια των πολυεθνικών καπνοβιομηχανιών.
Ο Π.Ο.Υ. ζήτησε την εφαρμογή μιας σειράς ρυθμιστικών επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης στους κατασκευαστές των ηλεκτρονικών τσιγάρων να κάνουν ισχυρισμούς που αφορούν την υγεία -όπως για παράδειγμα ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βοηθούν τον κόσμο να κόψει το κάπνισμα- μέχρις ότου παράσχουν «πειστικές υποστηρικτικές επιστημονικές αποδείξεις και αποκτήσουν έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές».

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα πρέπει να υπόκεινται σε ρυθμιστικούς κανονισμός «ώστε να ελαχιστοποιηθεί το περιεχόμενο και η εκπομπή τοξικών ουσιών», ενώ τα υγρά με γεύσεις φρούτων, ζαχαρωδών και αλκοολούχων ποτών θα πρέπει να απαγορευτούν, αναφέρεται στην έκθεση. Επίσης, θα πρέπει να αποσυρθούν οι αυτόματοι πωλητές σχεδόν από όλες τις τοποθεσίες.

Πηγή: Iatronet