ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κυριάκος Θεοδοσιάδης: Ο κ. Λουράντος αντέδρασε.... λέγοντας ότι η Αττική δεν απεργεί !!!

Επειδή σε κάποια blog δημοσιεύθηκε δήλωση του κ. Λουράντου, μέσω της οποίας παραποιεί την δική μου δήλωση  - τοποθέτηση στην σύσκεψη των προέδρων το περασμένο Σάββατο 5 Ιουλίου, οφείλω να αποκαταστήσω την πραγματικότητα η οποία έχει ως εξής:

Στην σύσκεψη του Σαββάτου αναφέρθηκα στο γεγονός ότι την Πέμπτη 10 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Υπουργείο Υγείας η Τρόικα με επικεφαλής τον αρμόδιο για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής κ. Καρόνε.

Πρότεινα λοιπόν την ημέρα αυτή να υπάρχει συγκέντρωση φαρμακοποιών έξω από το Υπουργείο Υγείας, κατά την διάρκεια της παρουσίας της Τρόικας ώστε να καταδειχθεί με τον πιο ζωντανό τρόπο η αντίθεσή μας στα μέτρα που συναποφάσισαν Κυβέρνηση και Τρόικα.


Προκειμένου να πραγματοποιηθεί και με την μέγιστη δυνατή μαζικότητα η συγκέντρωση αυτή, πρότεινα να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιουλίου 24ωρη Πανελλαδική Απεργία ή κατ΄ ελάχιστον τρίωρη στάση εργασίας όλων των φαρμακείων της χώρας.

Αυτονόητη προϋπόθεση φυσικά για την κινητοποίηση αυτή αποτελεί η στήριξη της συγκέντρωσης κυρίως από τα φαρμακεία της Αθήνας, αφού η συγκέντρωση θα γίνει στην Αθήνα.

Είπα χαρακτηριστικά, ότι δεν είναι δυνατόν να ζητήσουμε μετακίνηση των φαρμακοποιών  πχ. του Έβρου προς την Αθήνα, εάν  δεν υπάρχει ανταπόκριση των φαρμακοποιών που βρίσκονται στην Αθήνα.

Στο σημείο αυτό μάλιστα παρενέβη ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος φαρμακοποιός της Αθήνας και μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ, ο οποίος πρόσθεσε ότι πρέπει να επιδιώξουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μετακίνηση φαρμακοποιών και από άλλες περιοχές, πρόταση που αποδέχθηκα φυσικά, καθώς επίσης,  στην συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας να μετέχουν και όλοι οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων, πρόταση την οποία επίσης αποδέχθηκα.

Στο σημείο αυτό αντέδρασε ο κ. Λουράντος και μάλιστα ιδιαίτερα έντονα λέγοντας ότι η Αττική δεν απεργεί !!!

Είναι προφανές  κατόπιν αυτού, ότι δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί κάποια συγκέντρωση αυτού του είδους στην Αθήνα σε αντίθεση με τις επιθυμίες του εκπροσώπου  του φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας.

Όπως επίσης δεν ήταν δυνατόν να διοργανωθεί παρόμοια εκδήλωση πχ. Στην Κέρκυρα, χωρίς την συμμετοχή των φαρμακοποιών της Κέρκυρας.

Σε κάθε περίπτωση,

η διαφοροποίηση στις απόψεις μεταξύ συνδικαλιστών δεν επιτρέπει ούτε την παραποίηση θέσεων και απόψεων και πολύ  περισσότερο την σπέκουλα.

Ας γνωρίζουν όλοι που επιδίδονται σε τέτοιες πρακτικές, ότι πλέον οι «προσπάθειες» τους  οι οποίες  δεν προωθούν την ενότητα του κλάδου,  θα απαντώνται .

Και τέλος  σημειώνω ότι ολόκληρη η συζήτηση μεταξύ των Προέδρων είναι μαγνητοφωνημένη και αποδεικνύει την αλήθεια.

Κυριάκος Θεοδοσιάδης