ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ: Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ

Κύριε Πρόεδρε

Με την υπ΄ αριθμ. 28007 / 28.7.2014 εγκύκλιό σας προσπαθείτε να εφαρμόσετε την απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βορίδη που αφορά τη βίαιη χορήγηση γενοσήμων φαρμάκων στους ασφαλισμένους.

Οφείλετε να γνωρίζετε κύριε Πρόεδρε, ότι το γενόσημο φάρμακο δυστυχώς δεν επιβάλλεται με αστυνομικά μέτρα. Η χρήση του κατακτάται με εμπιστοσύνη και αφού γίνει πρώτα και με τα χρόνια συνείδηση στους ασφαλισμένους, προϋπόθεση απαραίτητη για να δημιουργηθούν μερίδια αγοράς, όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από τη στιγμή που τη διαφορά τιμής μεταξύ φθηνότερου γενοσήμου με άλλο γενόσημο ή πρωτότυπο την επιβαρύνεται ο ασθενής και όχι το ασφαλιστικό ταμείο, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιος είναι ο πραγματικός λόγος  που ο Υπουργός Υγείας εξέδωσε αυτή την απόφαση.


Είναι προφανές  ότι  σήμερα στις παρούσες συνθήκες χρειάζεστε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέραια, δηλαδή τις βιομηχανίες γενοσήμων ικανοποιημένες, τους ασφαλισμένους να μην πληρώνουν συμμετοχή για να μην διαμαρτύρονται και ταυτόχρονα τη δαπάνη στα μέτρα σας.
Σ΄ αυτήν σας την προσπάθεια, δυστυχώς χρησιμοποιείται εκβιαστικά και συστηματικά τους φαρμακοποιούς, αδιαφορώντας για την ισχύουσα νομοθεσία και στερείτε ταυτόχρονα εμμέσως την επιλογή φαρμάκου στον ασφαλισμένο, δικαίωμα του, που απορρέει από τον ίδιο νόμο. 
Τέλος κ. Πρόεδρε θα πρέπει ο Υπουργός και εσείς να σταματήσετε  να κρύβεστε πίσω από τους λειτουργούς της Υγείας, φοβούμενοι την κοινωνία. Αν θέλετε αλλάξτε το «νόμο». Μέχρι τότε, σας δηλώνουμε, ότι εμείς θα εκτελούμε τις συνταγές όπως προβλέπεται, θεωρώντας  την απόφαση σας ανεφάρμοστη.



Οι εκτελούντες χρέη 
ΠΡΟΕΔΡΟΥ                                                       ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ                           ΗΛΙΑΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ